Watch Our Latest Video

WAUCE

We Are Urban Culture Europe

Een Eurogeionale/Brabantse of grensoverschrijdend cultuurproject is er op uit om een samenwerking te ontwikkelen tussen mensen met verschillende culturele achtergronden. De Euregio Noord Brabant is het gebied waar de landen België, Nederland en Frankrijk Duitsland elkaar raken. De Brabantse/2Vlaamse cultuur schuurt eraan tegen de Waalse, de Nederlandse Franse en de Duitse cultuur. Al die mensen met een migrantenachtergrond die zich in de loop der jaren hier vestigden hebben dit gebied bovendien verrijkt met een veelheid aan culturen.

Urban Music & Culture

Write Your Note

Schrijverskamp begeleiding van rap helden in het schrijven van een eigen tekst én je mag je eigen track opnemen in de studio.

Wie Wil Je ZIjn

In samenwerking met jongerenwerkers van R-Newt, professionele muziekdocenten én elkaar wordt er onder andere hard gewerkt aan het schrijven en opnemen van tracks, het volgen van zang- en performance lessen en gezamenlijk muziek maken. Daarnaast staan facetten als samenwerken, het nakomen van afspraken en teamgeest centraal.

W-Urban Talent Hub

Retraite WAYNG Urban Talent Hub is een inspiratiemaand afsluitend met een retraite waarbij jongeren uit de Euregio samenkomen in Tilburg om te werken aan nieuwe vaardigheden onder leiding van hun eigen helden en rolmodellen maar ook door grote Meesters uit de Hiphopscene

Talent Meets Talent

At vero eos et accusamus et iusto odio dignis ducimus qui blanditiis praesen

W-ACADEMY

De WAYNG Academy is nieuw en wordt in 2019 en 2020 verder vormgegeven. Eerdere projecten als Rap workshop en write your note en incidentele projecten worden hierin ingepast.

W-BBQ FEST

Food brings cultures together! Met de jaarlijks WAYNG BBQ FEST organiseren wij een speciale dag voor iedereen met aansluitend bbq, hapjes, sport en live entertainment

NEXT BEST

Next best is de live platform voor live acts en opkomende podium talenten. Next best is een initiatief in samenwerking met 013, Social Grooves en Factorium

WAUCE FEST

We Are Urban Culture Europe Een Euregionale/Brabantse grensoverschrijdend urban culture evenement. Om samenwerking te ontwikkelen tussen mensen met Verschillende culturele achtergronden.

" Over het afgelopen jaar was urban voor het eerst ever het grootste muziekgenre ter wereld. Hiphop en r&b domineren de charts en halen het ene na het andere streamingrecord. In 2017 werd 74% meer naar urban geluisterd en het genre stootte daarmee koning rock van de troon. "

235

kopjes koffie

88

muziek projecten

8+

partners

186+

talenten

onze missie starte in 2018

Een Eurogeionale/Brabantse of grensoverschrijdend cultuurproject is er op uit om een samenwerking te ontwikkelen tussen mensen met verschillende culturele achtergronden. De Euregio Noord Brabant is het gebied waar de landen België, Nederland en Frankrijk Duitsland elkaar raken. De Brabantse/2Vlaamse cultuur schuurt eraan tegen de Waalse, de Nederlandse Franse en de Duitse cultuur. Al die mensen met een migrantenachtergrond die zich in de loop der jaren hier vestigden hebben dit gebied bovendien verrijkt met een veelheid aan culturen.Een cultuurproject dat de samenwerking tussen verschillende culturen ernstig neemt zal de brede culturele verscheidenheid als uitgangspunt moeten nemen.De vraag die een dergelijk project zich dient te stellen is: Hoe kunnen mensen met een verschillende afkomst erin slagen een “gedeelde” cultuur te ontwikkelen?

In de Euregio Nood Brabant bestaat er een bloeiende Hiphopscene. In alle steden in dit gebied, in Tilburg, Waalwijk, ‘s-Hertogenbosch, Breda, Eindhoven maar ook in dorpen als Drunen en waspik, Goirle, oss treffen jongeren elkaar in wat genoemd wordt “de Hiphopscenes”. Daar wordt muziek gemaakt, gedanst, daar ontstaan streetartprojecten. In de verschillende scenes komen “makers” bovendrijven. Rappers, producers, graffity artists. Deze “makers” kijken met gretigheid naar “makers” in Brussel, Rotterdam en Amsterdam maar met een even grote gretigheid naar “makers” die dichtbij wonen en werken. “Makers” van net over de grens. Rappers uit Belgie hebben behoefte zich te spiegelen aan rappers uit Nederland en Rappers uit Nederland hebben de behoefte om zich vooral te spiegelen aan rappers uit Amerika. Maar ook aan de rappers uit Engeland, Duitsland en Franrkijk . Niet bedoeld maar als vanzelfsprekend aanwezig blijkt de Hiphopcultuur het verbindende element te zijn waardoor jongeren met verschillende culturele achtergronden elkaar treffen. Samenwerkingsverbanden tussen jongeren met verschillende culturele achtergronden blijken met andere woorden op een organische en haast vanzelfsprekende wijze gestalte te krijgen. Inzetten op samenwerkingsverbanden tussen “makers”, inzetten op het ontwikkelen van een Euregionaal Hiphopklimaat zou weleens een vruchtbare bodem kunnen creeren voor een uit te bouwen en toekomstig te ontwikkelen Euregionale samenhang tussen jongeren.

Op straten, in kelders en op zolders in de Euregio wordt hartstochtelijk gemusiceerd, gedanst, geschilderd en gezongen. Deze jonge artiesten zie je nooit in de lokale schouwburg. Hun kunstwerken hangen niet in het museum, maar zie je het beste vanuit de trein, als die onder het viaduct doorrijdt. De dansers trainen niet in een dansstudio, maar in een verlaten fabriekspand. En ze onderwijzen elkaar, peer to peer. Ze barsten van het talent, maar worden alleen gezien door hun eigen scene. Veel van deze kunstuitingen blijven verborgen voor het grote publiek. Ongezien. Ongemerkt. Een verborgen stad vol talent. Tilywood – The hidden vilage Naast de lokale talenten, die binnen het Hiphopproject ruimte en tijd en aandacht krijgen, wil de bredere aanhang en achterban van de scenes op een weliswaar minder professioneel niveau ook begeleiding krijgen in dance rap en street art. Wat zou er gebeuren als deze jongeren de kans zouden krijgen in het licht te staan? Als ze voeding zouden krijgen in de vorm van talentontwikkeling en aandacht in de zin van waardering. Als hun ideeën over kunst en maatschappij gedeeld zouden kunnen worden met een kritische massa?

WAUCE - We Are Urban Culture Europe

Koop vandaag jouw kaartje voor WAUCE FEST 2020